Matkurs og vinkurs

Smaking i Oslo 26. oktober i Oslo

Eksklusiv smaking med praktfulle toppviner fra Piemonte - blant annet en barolo fra 1999

Eksklusiv smaking med praktfulle toppviner fra Piemonte - blant annet en barolo fra 1999

Dette blir en helt unik smaking, med 7 svært eksklusive viner. Her får du en mulighet til å smake flere årganger av noe av det beste Barolo har å by på.
Julie Helene Amundsen
12 August 2020 - 12:45

Denne smakingen blir en av de sjeldne, og en unik mulighet til å teste baroloens utvikling og potensial. Her får du smake nyere årganger av barbera og nebbiolo fra Alba, før vi beveger oss over på en vertikalsmaking av hele tre eldre årganger av Dosios Barolo.

Dosio er en av Piemontes aller beste produsenter, og du er heldig å smake noen skikkelig lekre godbiter.   

  Foto: 

Dosio holder til på den vakre La Morra høyden i Langhe, 500 meter over havet. Selve vingården er fra 1800-tallet, mens Dosio har produsert vin siden midten av 70-tallet. Mannen bak vinen er Beppe Dosio, en svært lidenskapelig mann som har viet hele sitt liv til vinmaking. På gården dyrker han alt fra de tradisjonelle druene for området som nebbiolo og barbera, men også druer som er litt mer utypiske for området som dolcetto og arneis. På denne måten knytter han gamle tradisjoner med nye ideer.

  Foto: Luca Cortese - Luca19632 on Flickr

Mye av det som gir Dosios viner den fantastiske kvaliteten starter i vinmarken. Det leir- og kalkholdige jordsmonnet er ypperlig grobunn for nebbiolo av den høyeste kvalitet. Når blomstene faller fra vinplanten og bærene titter frem, tynner de ut klasene og fjerner de dårlige, for store og for små druene. Dette gjør at kun de beste druene vokser frem og får tilstrekkelig med sol og vann. I kjelleren havner vinen på store Botti som er laget av Slavonsk Eik. Dette gjelder nesten alle vinene til Dosio, bortsett fra Fossati hvor en liten del av vinene er lagret på barriques.

Sett borti i fra Fossait, hvor en liten  del av vinene er lagret på barriques.

Les hva Apéritif mener om Dosios viner her 

Kvelden avsluttes med to kuriositeter, nemlig Dosios toppvin Barolo Fossati i 2008-årgang og 1999-årgang. Dette blir en smakfull aften du sent vil glemme. Bla ned for å se vinliste. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her