Tarte tatin er slik franskmennene vil ha sin eplekake. Denne kaken skiller seg mye fra den typiske norske eplekaken som er mer en «matkake».
Dessert eller kakebord
Tarte tatin er mektigere og mer konsentrert i smaken. Derfor spiser du vanligvis mindre av den enn en vanlig eplekake. Og derfor er dette miniformatet helt ideelt både om den skal serveres som dessert eller om den skal være del av et kakebord.
Slik lager du et realt kakebord
Når det er sagt, er det sikkert at en ekte kakemons uten problem klarer to porsjoner. Å doble oppskriften kan være lurt.
Syrlige epler best
Det er mange teorier om tilblivelsen av denne klassikeren. Men én ting er sikkert, oppskriften er om lag 130 år gammel og oppkalt etter søstrene Tatin som sammen drev Hôtel Tatin i Lamotte-Beuvron, noen mil sør for Paris.
Prøv en av de andre søte oppskriftene med epler
Tips:
Eplekaker smaker best og friskest med syrlige faste epler som holder fasongen under varmebehandlingen. De grønne importeplene er derfor bedre enn melne røde.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig