Dobbel Rogalending

På akevittfronten i Stavanger skjer det mye spennende om dagen. Den 18. oktober åpnet restaurant Kongen i Stavanger ny akevittbar: Straen fiskerestaurant og akevittbar. Hovedfokus blir Rogalandske retter og drikke. På drikkefronten har Ringnes og Arcus gå
Redaksjonen
18 Oktober 2000 - 01:00

Tou øl er nydelig. Skipper Worse Aquavit er nydelig. Sammen er de Dobbel Rogalending - en perfekt kombinasjon som gjør deg "fine og fjåge på 1, 2, 3". Godt øl skal ikke brukes til å skylle ned akevitt. God akevitt skal ikke nytes med "tørt" sanseapparat, heter det i en pressemelding.
 
Riktig rekkefølge er helt avgjørende: Fukt ganen med Tou øl. Nyt Skipper Worse Aquavit etterpå. La den milde og runde smaken pirre ganen. Følg trenings-programmet på de neste sidene. Det bedrer mer enn muskler og motorikk. Dobbel Rogalending gjør det dobbelt så løye å være fra Rogaland.
 
For rogalendinger og av rogalendinger
Det er ikke mange drikkevarer som er mer rogalandske enn Tou-ølet. Bryggeriet ble grunnlagt på Tau i 1855. På gammelnorsk betydde "Taufr" et sted der trolldommen hersket. Mange vil nok også hevde at det er noe magisk med Tou-ølet. Med friskt vann fra Korsvannet ble ølet godt og driften gikk bra. Likevel ble bryggeriet flyttet først til Leirvik (1918) og deretter til Forus (1974).
 
Tou brygger fortsatt øl etter den tyske renhetsloven fra 1516. Det vil si at ølet kun inneholder malt, humle, gjær og vann. Tou er kjent for det lyse, velsmakende og lett bitre ølet, servert og tilpasset den rogalandske gane gjennom snart 150 år. TOU pilsner brygges på Forus under overvåkning av bryggeri-mester Rolf Nystein.
 

En dram til de muntre lævemænd og kvinder
Skipper Worse er en av Rogalands mest berømte levemenn. Alexander Kielland skapte en gladgutt med klare likhetstrekk til forfatteren: Begge likte seg i vennelag med rikelig av den beste drikke.
 
Skipper Worse Aquavit har vært lagret på brukte sherryfat i mer enn fem år. Det har gitt akevitten et utsøkt og harmonisk eikepreg. Smaken er mild, med en god avrunding og et avdempet krydderbilde. I tillegg er den beriket med fine toner av røykt malt, en smaksretning som var svært vanlig for akevitter laget på Skipper Worses tid. Malten ble tørket i spesielle hus der brenning av oreved ga en solid og kraftig røyksmak til malten.
 
Skipper Worse Aquavit er utviklet av rogalendingen Roar Hasle og destillatør Halvor Heuch i Arcus Produkter AS.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her