Godbiter i pollisten
Disse champagnene får du garantert tak i til 17. mai

Disse champagnene får du garantert tak i til 17. mai

I år gjelder det å planlegge inntaket av champagne godt, for fredag er absolutt siste sjanse til å skaffe bobler til langhelga som avsluttes med selveste nasjonaldagen.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2016 - 14:45

Når 17. mai følger rett etter pinse, blir det et problem for den som ikke har tenkt langsiktig for å fylle opp kjøleskapet med godt drikke. Polet er nemlig stengt både den 14. og den 16. mai. Så fredag 13. mai er siste mulighet. Og selv om det er både fredag og den 13., står lykken deg (forhåpentligvis) bi, for det finnes veldig gode løsninger i de aller fleste polutsalg.

Det aller beste kjøpet er utvilsomt A.D. Coutelas Louis Victor Fût de Chéne Brut, en champagne i virkelig toppklasse, men til en liten pris. Og som finnes i 225 polutsalg. Her får du veldig god kompleksitet og en strålende matvin som kan følge hele 17. mai-menyen. Bortsett fra kakene, selvsagt. Men de får være i fred mens du har denne champagnen i glasset, for dette er rett og slett imponerende håndarbeid.

Les mer om hvorfor denne champagnen er så utrolig god

Hvis det er for mye både av penger og smak, er E. Michel Premier Cru Extra Brut fortsatt et av de aller beste champagnekjøpene, både blant de med og uten fast hylleplass. Den er dessuten moteriktig knusktørr og er samtidig en veldig god representant for champagne laget av en druesort, i dette tilfellet chardonnay. Siden den er den mest etterspurte av de tre viktigste druesortene i Champagne, er denne vinen et ekstra godt kjøp.

Den finnes i 107 polutsalg, så sannsynligheten er stor for at du får tak i den. Men om det skulle mislykkes, er Chapuy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut et alternativ. Den finnes i samtlige polutsalg, bortsett fra de ni aller minste. Den er laget av samme drue og er like knusktørr, men har like fullt en lett fruktsødme som gjør den lett å drikke og like.

«Kriseløsningen»

Charlemagne Blanc de Blancs Réserve er også et godt valg i versjonen som finnes i til sammen 162 polutsalg. Alexandre Bonnet Grand Reserve Brut har maksimal spredning – i samtlige 306 polbutikker. Den er litt søtere enn de andre, men for de fleste formål og for de fleste ganer gjør den en god jobb.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her