Godbiter i pollisten
Disse champagnene får du garantert tak i til 17. mai

Disse champagnene får du garantert tak i til 17. mai

I år gjelder det å planlegge inntaket av champagne godt, for fredag er absolutt siste sjanse til å skaffe bobler til langhelga som avsluttes med selveste nasjonaldagen.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2016 - 13:45

Når 17. mai følger rett etter pinse, blir det et problem for den som ikke har tenkt langsiktig for å fylle opp kjøleskapet med godt drikke. Polet er nemlig stengt både den 14. og den 16. mai. Så fredag 13. mai er siste mulighet. Og selv om det er både fredag og den 13., står lykken deg (forhåpentligvis) bi, for det finnes veldig gode løsninger i de aller fleste polutsalg.

Det aller beste kjøpet er utvilsomt A.D. Coutelas Louis Victor Fût de Chéne Brut, en champagne i virkelig toppklasse, men til en liten pris. Og som finnes i 225 polutsalg. Her får du veldig god kompleksitet og en strålende matvin som kan følge hele 17. mai-menyen. Bortsett fra kakene, selvsagt. Men de får være i fred mens du har denne champagnen i glasset, for dette er rett og slett imponerende håndarbeid.

Les mer om hvorfor denne champagnen er så utrolig god

Hvis det er for mye både av penger og smak, er E. Michel Premier Cru Extra Brut fortsatt et av de aller beste champagnekjøpene, både blant de med og uten fast hylleplass. Den er dessuten moteriktig knusktørr og er samtidig en veldig god representant for champagne laget av en druesort, i dette tilfellet chardonnay. Siden den er den mest etterspurte av de tre viktigste druesortene i Champagne, er denne vinen et ekstra godt kjøp.

Den finnes i 107 polutsalg, så sannsynligheten er stor for at du får tak i den. Men om det skulle mislykkes, er Chapuy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut et alternativ. Den finnes i samtlige polutsalg, bortsett fra de ni aller minste. Den er laget av samme drue og er like knusktørr, men har like fullt en lett fruktsødme som gjør den lett å drikke og like.

«Kriseløsningen»

Charlemagne Blanc de Blancs Réserve er også et godt valg i versjonen som finnes i til sammen 162 polutsalg. Alexandre Bonnet Grand Reserve Brut har maksimal spredning – i samtlige 306 polbutikker. Den er litt søtere enn de andre, men for de fleste formål og for de fleste ganer gjør den en god jobb.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her