Matkurs og vinkurs

Vinkurs 24. oktober i Oslo

Dette må du få med deg: Du får smake viner som har fått noen av de høyeste skårene som kan oppnås

Dette må du få med deg: Du får smake viner som har fått noen av de høyeste skårene som kan oppnås

Det er ingenting som er bedre å komme vinteren i møte med enn portviner fra en av desidert beste produsentene. Denne gangen får du dessuten være med på en norgespremiere.
Julie Helene Amundsen
01 Juli 2018 - 10:37

Denne smakingen kan du rett og slett ikke gå glipp av, for her får du nemlig smake noe av det beste Douro har å by på. David Betti fra Quinta Do Noval  tar oss gjennom kvelden gjennom med to tørre røde viner og syv portviner.

 

De tørre røde vinene lages av de samme druene som de store portvinene, men framstillingen er selvsagt forskjellig. Og portvin finnes i et stort antall forskjellige typer, med vintagene som de aller mest ettertraktete. 

Du får muligheten som en av de første i Norge til å smake det som blir en historisk vintage portvin 

Denne kvelden får du altså et dypdykk i så vel portvinens historie som en innføring i denne unike eiendommens storhet - av mange ansett som den aller beste i Douro. Robert Parker ga deres Quinta Noval Nacional Vintage 2011 full pott, altså 100 poeng. Denne vinen er selvsagt utsolgt og selges for femsifrete beløp. 

Du får imidlertid muligheten til å smake både 2015- og 2016-årgangen av husets solide vintage portvin.

Quinta Noval Vintage 2015 oppnår 95 poeng hos Parker og Wine Spectator, og 2016 får hele 97 poeng av Parker. Den er fortsatt ikke lansert, så du får muligheten som en av de første til å smake denne legendariske vinen. Så stor er den at Quinta do Noval-eier Christian Seely kaller den "en av de historiske årgangene fra Quinta do Noval".

Her kan du lese hva Apéritif mener om disse vinene

Og Quinta Do Noval er i seg historisk, vingården ble startet så tidlig som i 1715. Etter en del eierskifter kom det store gjennombruddet i 1931, og i 1985 skapte de historie ved å produsere den første Late Bottled Vintage. I 2004 begynte de også å produsere røde bordviner, som i dag regnes blant aller regionens beste.

Portvin er ikke bare en historisk betydningsfull vinstil, det er også kosevin/meditasjonsvin nummer en, og mange tenker umiddelbart på å synke dypt i en god stol med en bok eller foran peisen. Det kan vi ikke tilby denne kvelden. Det vi derimot kan love er at du får smake både de tørre og søte vinene fra Douro i Gamel Logens praktfulle omgivelser, samt muligens oppleve dem på nye måter. 

Du har kanskje hørt om Douro-vinenes fortreffelighet til ost. Derfor avsluttes smakingen med en liten ostebrikke slik at du selv kan teste hvilke oster som kombinerer best med vinene. 

Se hvilke viner du får smake her 

 






Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her