Godbiter i pollisten
Dette er noe av den beste vinvalutaen du får fra Burgund

Dette er noe av den beste vinvalutaen du får fra Burgund

Marsannays viner er fortsatt veldig rimelig priset, mens potensialet til de beste vinene sier noe annet.
Aase E. Jacobsen
25 Oktober 2017 - 13:45

Clos du Roy er en av 14 kandidater til premier cru-status i Marsannay som fortsatt bare har kommunestatus for sine viner. Siden en slik prosess tar mange år, er det ikke klart når det kommer en endring. Derfor gjelder det å nyte disse vinene nå mens de fortsatt er gunstig priset. Ez Chezot (Echezeaux) er også en premiercru-kandidat. Viner fra begge cru-ene er nå tilgjengelig fra Jean Fournier, en av de mest respekterte produsentene i denne nordlige delen av Burgunds «gullkyst» (Cote d’Or).

Jean Fournier Marsannay Clos du Roy 2014 er et flott eksempel på denne aller nordligste skråningen i Marsannay sitt potensial til å gi viner med god lagringsevne. Her får du nemlig mye pinot for pengene og kjelleren. Det er kombinasjonen av kalkjordsmonn og en sørøstlig eksponering samt godt voksne vinstokker (30-65 år), lave avlinger og fremstilling med druestiklene som sikrer konsentrasjon og fasthet.  

Denne Clos du Roy-en er på samme høye kvalitetsnivå

Jean Fournier Marsannay Ez Chezots 2014 føles litt åpnere og mer leskende, men fortsatt med et godt potensial. Den kommer fra en sør-sørøstvendt parsell med ekstra steinete jordsmonn og vinstokker opp mot 70 år.

Laurent Fournier står bak vinene til Jean Fournier.

 

Fra samme produsent som for øvrig jobber økologisk siden 2004, og siden 2001 i regi av Laurent Fournier, kommer Jean Fournier Marsannay Cuvée Saint-Urbain 2015 som er laget av druer fra mange forskjellige parseller i Marsannay. I solrike 2015 får den ekstra mye sjarm og kjøttfull frukt. En vin som godt kan lagres men som smaker superdeilig akkurat nå.

 

Les Longeroies er en annen kandidat til premier cru-status fra Marsannay og Jean Fournier, men her snakker vi om chardonnay og ikke pinot noir.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her