Dagens rett

Gresk bondesalat - horiatiko

Dette er en av grunnene til at vi lengter etter sommer

Dette er en av grunnene til at vi lengter etter sommer

Den geniale blandingen kjent som gresk salat smaker rett og slett sommer og ferie. Den kan gjenskapes hjemme også i mars.
16 Mars 2022 - 01:00

Når våren gjør sitt inntog, våkner også lengselen etter sommer og sol. Mens du girer opp stemningen foran årets sommerferie, kan du gjøre det med retter som denne. For å makse opplevelsen, bruker du ekte gresk fetaost, skikkelig gode Kalamata-oliven og selvsagt gresk jomfru-olivenolje som alle er i verdensklasse.

Da kompenserer du mye for at tomatene ikke er gresk solmodne. 

Se våre andre oppskrifter på gresk salat

Baker du et gresk bondebrød til, er du nesten i Hellas. Oppskriften finner du nedenfor.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Gresk bondesalat - horiatiko

Gresk bondesalat - horiatiko
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresk landbrød - Psomi horiatiko som i Hellas

Gresk landbrød  - Psomi horiatiko som i Hellas

Fremgangsmåte

Surdeig:
Bland fingervarmt vann med smuldret gjær i en bolle til surdeigen. Rør ut melet i blandingen. Dekk til med folie eller plast og la det stå i romtemperatur i 1-2 døgn.

Når surdeigen er klar:
Bland fingervarmt vann med smuldret gjær i en bolle. Rør ut melet i blandingen. Tilsett olje, salt, mel og surdeigen. Elt godt, dekk det til og la det stå til heving i 75 minutter.

Del deigen i to og klem hver del til en bolle, men ikke elt. Hev deigen under et fuktet håndkle i 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen på 250 grader i 20 minutter og slå så av ovnen. La brødene ettersteke ytterligere 10 minutter. Avkjøles på rist utildekket.

Har du lyst til å bake et annet brød så ligger det mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her