Dagens rett

Gresk bondesalat - horiatiko

Dette er en av grunnene til at vi lengter etter sommer

Dette er en av grunnene til at vi lengter etter sommer

Den geniale blandingen kjent som gresk salat smaker rett og slett sommer og ferie. Den kan gjenskapes hjemme også i mars.
16 Mars 2022 - 00:00

Når våren gjør sitt inntog, våkner også lengselen etter sommer og sol. Mens du girer opp stemningen foran årets sommerferie, kan du gjøre det med retter som denne. For å makse opplevelsen, bruker du ekte gresk fetaost, skikkelig gode Kalamata-oliven og selvsagt gresk jomfru-olivenolje som alle er i verdensklasse.

Da kompenserer du mye for at tomatene ikke er gresk solmodne. 

Se våre andre oppskrifter på gresk salat

Baker du et gresk bondebrød til, er du nesten i Hellas. Oppskriften finner du nedenfor.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Gresk bondesalat - horiatiko

Gresk bondesalat - horiatiko
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresk landbrød - Psomi horiatiko som i Hellas

Gresk landbrød  - Psomi horiatiko som i Hellas

Fremgangsmåte

Surdeig:
Bland fingervarmt vann med smuldret gjær i en bolle til surdeigen. Rør ut melet i blandingen. Dekk til med folie eller plast og la det stå i romtemperatur i 1-2 døgn.

Når surdeigen er klar:
Bland fingervarmt vann med smuldret gjær i en bolle. Rør ut melet i blandingen. Tilsett olje, salt, mel og surdeigen. Elt godt, dekk det til og la det stå til heving i 75 minutter.

Del deigen i to og klem hver del til en bolle, men ikke elt. Hev deigen under et fuktet håndkle i 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen på 250 grader i 20 minutter og slå så av ovnen. La brødene ettersteke ytterligere 10 minutter. Avkjøles på rist utildekket.

Har du lyst til å bake et annet brød så ligger det mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her