Reker er utrolig godt og smaker skikkelig av sommer. Siden ferske reker fra Nordsjøen og Skagerak nå skal nytes med måte, de er rødmerket i WWFs sjømatguide, er fryste reker av høy kvalitet et godt alternativ. De legger derfor ingen demper på festen.
Hvis du har lyst å gjøre noe mer ut av tilbehøret, bør du lage en aioli. Har du god tid, smaker det ekstra godt med hjemmebakt loff. Oppskriftene på begge deler finner du her.
Vinforslaget er å få i nesten alle polutsalg
Har du muligheten til det, kan du legge rekeskallene i fryseren, de blir nemlig til vidunderlig kraft.
Slik tar du vare på den gode smaken fra rekeskallene
Reker naturell
Fremgangsmåte
Legg rekene i en bolle
Ha det andre tilbehøret i boller hver for seg, så kan alle lage de smørbrødene de selv ønsker.
Husk rikelig med servietter
Tips: Skylleboller gjør det hyggeligere. Husk å sitron- eller limeskiver i vannet.
Enda bedre er skylleboller med kald jasminte med limeskiver. Du kan gjerne trekke teen i kaldt vann, men da tar det noen timer.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Enkel aioli
Fremgangsmåte
- Ha et helt egg i en foodprocessor.
- Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.
- Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
- Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader
Drikke som passer til denne oppskriften
Fletteloff
Fremgangsmåte
- Bland hvetemel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.
- Del deigen i to, og hver av de to i tre emner. Trill alle bitene til strimler, ca 25 ca lange. Legg tre strimler ved siden av hverandre og flett dem sammen.
- Flett de tre siste strimlene på samme måte. Etterhev fletteloffen på bakepapirkledd stekebrett i ca. 30 minutter.
- Pensle loffen med egg og stek den ved 220 grader i ca. 20-25 på midterste rille.
Mange oppskrifter på deilige brød
Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig