Godbiter i pollisten
Det er ingen grunn til å kimse av Bordeaux’ småslott - denne byr på akkurat det du leter etter nå

Det er ingen grunn til å kimse av Bordeaux’ småslott - denne byr på akkurat det du leter etter nå

For 195 kroner får du et herlig uttrykk for både kategorien Cru Bourgeois og Médoc som for årgangen.
Aase E. Jacobsen
27 Januar 2021 - 13:45
 

Ch. Vieux Moulin 2016 er en skikkelig godbit siden den kombinerer god pris med fin bordeauxkarakter og et mellomlangt lagringspotensial. Den er fyldig og aromatisk med fine bær- og jordsmonnstoner, god friskhet og godt tanninbitt. En utmerket matvin når retter som lammesteik, elggryte eller helstekt kylling står på menyen.

Vieux Moulin kaller seg selv en atypisk Listrac, og det skyldes den høye andelen av merlot i vinmarkene. Men i 2016 er det cabernet sauvignon som dominerer. Dette er da også et år hvor cabernet stråler. I vanskelige år har imidlertid cabernet problemer med å modne. For å unngå en for rustikk/grønn vinstil brukes tidligmodnende merlot for å balansere og øke fruktigheten. 

Jordsmonnet er har forholdsvis store rullesteiner iblandet kalk og leire.
Vinen er gjæret på tradisjonelt vis, i ståltanker og modnet i eikefat i 12 måneder.
Ch. Vieu Moulin drives nå av fjerde generasjon.

Jordsmonnet er grusjord med kalk og leire som gir en saftigere og friskere merlotkarakter enn når denne druen dyrkes i enda mer leirdominert jordsmonn.

Bak denne lille, men også typiske bordeauxeiendommen med 10 hektar vinmarker, står familien Fort-Dufau. I dag er det fjerde generasjon ved Fabienne og mannen Christophe Duphil som driver virksomheten. De produserer 38.000 flasker årlig og siden 2008 er altså vinen klassifisert som Cru Bourgeois. Siden 2019-årgangen er vingården HVE 3-sertifisert - den øverste graden i denne særfranske bærekraftordningen. 

Bærekraftsertifiseringen gjør at sauer er velkomne i vinmarkene. Foto: 
 

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

 

  • Produsent:
    La Cave Grand Listrac
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    244.90 kr
    Varenummer:
    3497901
    88 POENG
    Ch. Vieux Moulin
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her