I gamle dager ble kombinasjonen av brandy og musserende vin kalt kongepjolter - for å markere at den tilhørte en egen liga av pjoltere.
Med et stadig økende tilbud av bobler og raffinement i både disse og den nødvendige klunken med brennevin denne drinken krever, er det naturlig å bruke navnet champagnecocktail.
Du kan selvsagt lage den med andre typer bobler, men det er ingen tvil om at god champagne gir den ekstra dybde.
Og champagne bør være av typen extra brut eller brut nature. Ellers blir drinken litt søtlig, etter min mening, men jeg ser at det vanligste er å bruke brut champagne.
Min favottchampagne til denne drinken er Andre Clouet Silver Brut Nature. Den finnes i veldig mange polutsalg, så du behøver ikke lete lenge. Jeg prøvde den også med Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut 2020 og det fungerte veldig godt. Nok et godt valg fra basisutvalget og selv de aller minst butikkene.