Bransje
-Derfor avlyser vi NM

-Derfor avlyser vi NM

Apéritif velger å avlyse årets NM i østersåpning grunnet usportslig spill av bransjeaktører.
Jan H. Amundsen
06 September 2015 - 13:20

- Enhver konkurranse trenger fornyelse for å videreutvikle seg. NM i østersåpning var gått ut på dato etter å ha fungert på samme måte siden 1980-tallet. Nyrekrutteringen var lik null, forteller nytilsatt prosjektleder i Aperitif, Caroline Tangen-Tveit. Det sier den tidligere juniorverdensmesteren på ski med utstrakt kunnskap om konkurranser og events. Hun har ansvaret for Apéritifs konkurranser og kåringer under Matstreif og legger til:

- Vi tok et initiativ til å fornye konkurransen, men opplever i stedet at en tidligere deltaker, Heini Petersen, legger en identisk konkurranse til nøyaktig samme tidspunkt, og til et sted snaue 200 meter unna Lekter’n, nemlig hos Rune Pal på Onda. I tillegg er elementer og tilleggsaktiviteter som var planlagt for årets NM kopiert. Dette er forhold som etter vår mening er uverdige og som heldigvis ikke er representative for restaurantbransjen.

Avslo å flytte

Tangen-Tveit som har jobbet med Apéritifs arrangementer under Matstreif siden juni har gjort en rekke forsøk på å finne en løsning etter at det ble kjent at en tilnærmet identisk konkurranse var lagt til samme tid og sted:

- Vi har oppfordret Petersen om å flytte til et annet tidspunkt og sted. Spesielt siden vårt arrangement er en del av det offisielle programmet for Matstreif i regi av Innovasjon Norge, har det vært viktig å ha klare linjer. Det ble avslått. I tillegg inviterte vi Petersen til å slå de de to konkurransene sammen. Det ble også blankt avvist, sier hun og viser til at han i en epost 26. august blant annet svarte «Vi har ingen avtale med Innovasjon Norge og ser derfor ingen grunn til å etterkomme kravene. NOBs arrangement er nå i ferd med å finne sin form og kan derfor verken stoppes eller flyttes.»

- Vi kjenner restaurantbransjen godt, og er blitt kjent med at det er framført påstander om Apéritif og vårt arrangement som ikke er i overensstemmelse med de faktiske forholdene. Det er av Petersen blitt hevdet at han er uønsket i vårt arrangement. Sannheten er at han ble invitert til å være hoveddommer. Restauranter som har kontaktet oss har formidlet at de har vært usikker på hvilket arrangement Petersen representerte, sier Tangen-Tveit.

Ingen norsk deltakelse i VM

- Med slike særdeles uryddige konkurranseforhold er det umulig for oss å kunne gjennomføre det NM i østersåpning vi har planlagt. Også overfor publikum på Matstreif vil det fremstå som underlig å ha to identiske arrangementer vegg-i-vegg. Vi er ikke villig til å ofre vårt renommé overfor flere hundre tusener lesere. Derfor er avlysing eneste mulighet, noe som er veldig leit all den tid Aperitif har jobbet med denne konkurransen siden 1998 og ikke minst at Norge dermed ikke blir representert i østers-VM i 2015, forklarer Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her