Dagens rett

Kiyv-kylling

Det er feitetirsdag. La kyllingen svømme i smør

Det er feitetirsdag. La kyllingen svømme i smør

For det er det som gjør denne frityrstekte ukrainske klassikeren så uimotståelig.
01 Mars 2022 - 00:00

Tirsdag etter fastelavn er feitetirsdag, og da kan du med god samvittighet spise det du liker aller best. Smør gjør alt bedre, spesielt nøytral og mager kylling.

På vår oppdagelsesferd i det ukrainske kjøkken kommer vi ikke utenom Kiyv-kylling som er den mest kjente utenfor landets grenser. Nå er Ukraina riktignok ikke alene om å ta æren av denne geniale oppfinnelsen, men den skiller seg likevel fra både britiske og franske (cordon bleu) versjoner ved at den er fylt med smør og gjerne urter. I våre oppskrift også eggeplommer. Når du skjærer i kyllingkroketten vil fyllet flyte ut og stivne, så da lønner det seg å servere med kokte poteter eller potemos.

Ukrainsk kylling - Kiyv-kylling

Ukrainsk kylling - Kiyv-kylling

Fremgangsmåte

  1. Fjern ben og sener fra kyllinglårene og bank kjøttet flatt med hånden.
  2. Bland smør med eggeplommene, bland godt og krydre med salt og pepper.
  3. Tips:
    Bland gjerne inn finhakket bladpersille i fyllet for ekstra farge og smak.
  4. Fordel blandingen midt på hver av de fire kyllingstykkene. Skjær fire tynne skiver kyllingbryst, bank dem ut med hånden, og legg dem over smøret og rull kjøttet sammen. Lås eventuelt med tannpirkere.
  5. Pisk eggehvitene med litt salt, vend kyllingstykkene i dette, deretter i griljermel og så igjen i eggehviten.
  6. Legg dem deretter ned i varm olje, 180 C, og frityrstek i ca 10 minutter. Vend litt på dem av og til.
  7. Ta dem opp når de har fått fin gyllen farge. Hold varm mens du lager tilbehøret. 
  8. Vend ertene i smøret i 2 minutter. Fryste erter går direkte i kokende vann. La trekke 30 sekunder. Hell i dørslag og la dryppe av. Bland med smør. Dryss over finhakket persille.

Server kyllingen med erter og potetmos.

På vår oppdagelsesferd i det ukrainske kjøkken kommer vi ikke utenom Kiyv-kylling som er den mest kjente utenfor landets grenser. 

Her finner du veldig mange spennende retter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her