- Fjern ben og sener fra kyllinglårene og bank kjøttet flatt med hånden.
- Bland smør med eggeplommene, bland godt og krydre med salt og pepper.
- Tips:
Bland gjerne inn finhakket bladpersille i fyllet for ekstra farge og smak. - Fordel blandingen midt på hver av de fire kyllingstykkene. Skjær fire tynne skiver kyllingbryst, bank dem ut med hånden, og legg dem over smøret og rull kjøttet sammen. Lås eventuelt med tannpirkere.
- Pisk eggehvitene med litt salt, vend kyllingstykkene i dette, deretter i griljermel og så igjen i eggehviten.
- Legg dem deretter ned i varm olje, 180 C, og frityrstek i ca 10 minutter. Vend litt på dem av og til.
- Ta dem opp når de har fått fin gyllen farge. Hold varm mens du lager tilbehøret.
- Vend ertene i smøret i 2 minutter. Fryste erter går direkte i kokende vann. La trekke 30 sekunder. Hell i dørslag og la dryppe av. Bland med smør. Dryss over finhakket persille.
Server kyllingen med erter og potetmos.
På vår oppdagelsesferd i det ukrainske kjøkken kommer vi ikke utenom Kiyv-kylling som er den mest kjente utenfor landets grenser.
Her finner du veldig mange spennende retter med kylling