Ch. Cambon Beaujolais Village 2013 (7532)er svært leskende og god med fine kirsebærtoner og god tørrhet. Den smaker fortreffelig lett avkjølt og nytes sammen med det meste fra sommermenyen, som fingermat, snacks, kalde kyllingretter, spekemat, pasta, fisk og alt av grønt fra grillen.
Her finner du gode forslag til matfølge
Den har imidlertid ikke hele bruksspekteret til en hvitvin, men det er altså ikke langt unna.
Uten tilsettinger
Som det framgår av navnet er det snakk om en beaujolais, men et godt stykke unna det de fleste forbinder med denne vinstilen. Den er nemlig laget etter naturmetoden, uten tilsetting av gjær eller sukker (chaptalisering), ufiltrert, uklaret og nesten helt uten tilsatt svovel.
Derfor vil den se grumsete ut når flasken avkjøles, men det påvirker altså ikke smaken.
Mer karakter
Fordelen med denne framstillingsmetoden at du får mer beaujolaiskarakter i glasset, ikke bare dropspreget saft som er en slem beskrivelse av de mest kommersielle beaujolaisene. Som vi heldigvis ikke har for mange av på det norske markedet.
Slik var beaujoalis nouveau i 2013
Den er laget av en av første (beaujolais)produsentene som kastet seg på denne naturlige bølgen. Marcel Lapierre ble overbevist allerede i 1981, inspirert av Jules Chauvet, naturvinens far.
Dette er historien om Jules Chauvet
Etter Marcels død er det hans bedre halvdel, Marie, og sønnen Mathieu som lager vinen.
Mer kommer
På polet finnes også en rosé, Ch. Cambon Beaujolais Rosé 2013 (14846), som dessuten skiller seg andre roséer ved å være mer rødvinslik. Så her er det nesten hipp som happ hvilken av vinene du velger.
Senere i sommer kommer en beaujolais cru fra samme produsent, en Morgon, som det er grunn til å ha forventninger til.