Drikke
Denne rødvinen blir din favoritt i sommer

Denne rødvinen blir din favoritt i sommer

Du kan faktisk drikke denne rødvinen som en hvitvin, og det uten at du går glipp av rødvinsfølelsen.
Aase E. Jacobsen
25 Juni 2014 - 06:00

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Ch. Cambon Beaujolais Village 2013 (7532)er svært leskende og god med fine kirsebærtoner og god tørrhet. Den smaker fortreffelig lett avkjølt og nytes sammen med det meste fra sommermenyen, som fingermat, snacks, kalde kyllingretter, spekemat, pasta, fisk og alt av grønt fra grillen.

Her finner du gode forslag til matfølge

Den har imidlertid ikke hele bruksspekteret til en hvitvin, men det er altså ikke langt unna.

Uten tilsettinger

Som det framgår av navnet er det snakk om en beaujolais, men et godt stykke unna det de fleste forbinder med denne vinstilen. Den er nemlig laget etter naturmetoden, uten tilsetting av gjær eller sukker (chaptalisering), ufiltrert, uklaret og nesten helt uten tilsatt svovel.

Derfor vil den se grumsete ut når flasken avkjøles, men det påvirker altså ikke smaken.

Mer karakter

Fordelen med denne framstillingsmetoden at du får mer beaujolaiskarakter i glasset, ikke bare dropspreget saft som er en slem beskrivelse av de mest kommersielle beaujolaisene. Som vi heldigvis ikke har for mange av på det norske markedet.

Slik var beaujoalis nouveau i 2013

Den er laget av en av første (beaujolais)produsentene som kastet seg på denne naturlige bølgen. Marcel Lapierre ble overbevist allerede i 1981, inspirert av Jules Chauvet, naturvinens far.

Dette er historien om Jules Chauvet

Etter Marcels død er det hans bedre halvdel, Marie, og sønnen Mathieu som lager vinen.

Mer kommer

På polet finnes også en rosé, Ch. Cambon Beaujolais Rosé 2013 (14846), som dessuten skiller seg andre roséer ved å være mer rødvinslik. Så her er det nesten hipp som happ hvilken av vinene du velger.

Senere i sommer kommer en beaujolais cru fra samme produsent, en Morgon, som det er grunn til å ha forventninger til.

Les om Beaujolais’ 10 cruer

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her