Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter, eller flere mindre. Det tar noen timer før ostefromasjen er stiv, så lag gjerne kaken kvelden før den skal serveres.
Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun.
Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde.
Avkjøl, men ikke la den stivne. Er uhellet ute kan du varme den forsiktig opp igjen.
Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen.
Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn til slutt.
Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
Rett før servering pynter du kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt.
Tips:
Det kan være godt med litt ekte sitron eller lime i ostefromasjen, både saft og litt revet skall.
Det kan være lurt å bruke food processor til å knuse kjeksene.
Lyst på en annen ostekake? Her er 35 andre du kan velge
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få ukens kake som nyhetsbrev