Kake
Denne kaken skal ikke stekes

Denne kaken skal ikke stekes

En ostekake som denne er perfekt for sommerkjøkkenet. Du trenger bare kjølemuligheter. Oppskriften er dessuten veldig enkel.
Redaksjonen
29 Mai 2014 - 13:05

Vanligvis har en ostekake en kjeksbunn som skal stekes lett, men i denne oppskriften er du helt uavhengig av steikeovnen. En kokeplate og et kjøleskap er derimot nødvendig siden både bunnen og fromasjen må kjøles før servering.

Super på koldtbordet

Ukens ostekake lages med en fromasj av cottage cheese og kirsebæryoghurt. Men hvis du foretrekker en annen yoghurtsmak, er det fritt fram.

Trenger du en kake til det store koldtbordet er den midt i blinken ettersom den ikke bare kan, men bør lages i god tid før den skal serveres.

Prøv en av de andre ostekakene i vår kokebok

Frisk ostekake

Frisk ostekake

Fremgangsmåte

Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter, eller flere mindre. Det tar noen timer før ostefromasjen er stiv, så lag gjerne kaken kvelden før den skal serveres.

Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun.

Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.

Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde.

Avkjøl, men ikke la den stivne. Er uhellet ute kan du varme den forsiktig opp igjen.

Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen.

Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn til slutt.

Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.

Rett før servering pynter du kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt.

Tips:
Det kan være godt med litt ekte sitron eller lime i ostefromasjen, både saft og litt revet skall.
 

Det kan være lurt å bruke food processor til å knuse kjeksene.

Lyst på en annen ostekake? Her er 35 andre du kan velge

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her