- Spareribs:
Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.
- Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.
- På en rå ribbeside sitter det en membran over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller med en spiseskje, slik at du får et bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.
- Strø rub på spareribsen, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 4-5 timer.
- Ha en sprutflaske med vann, eller lag en «mopping sauce» med like deler eplejuice og eplesidereddik, og hell den på sprayflasken. Spray litt av vannet eller blandingen på ribsene hver time.
- Kålsalat:
Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få kålen så tynn som mulig.
- Ha på salt og la kålen stå i ca. 30 minutter.
- Skyll kålen i kaldt vann og la vannet renne av.
- Skrell gulrot og riv den grovt på et rivjern.
- Bland sammen kefir, rømme, hvitløk, honning, olje, vårløk og bladpersille i en liten bolle.
- Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper. Vend kål og gulrot i dressingen.
- BBQ-saus:
- Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.
- Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.
- Tilsett resten av ingrediensene.
- La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen.
- Blend med en stavmikser eller i en blender.
- Ha sausen i en ren flaske og oppbevar den kaldt og kjølig.
Tips: Del spareribsene etter bena. Server dem varme med kålsalat og bbq-saus. Det smaker også godt med grillede maiskolber og ovnsbakte poteter til.
Tips: Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.
Her finner du flere oppskrifter med spareribs
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev