Ok, brentsmaken blir ikke like sterk i ovnen som på grillen, men den kan vi jo egentlig klare oss uten. Sødmen fra svisker og honning sørger for en fin karamellisering når de stekes i ovnen, og det er jo egentlig den smaken vi aller helst vil ha fra grillingen.
Dagens rett
Honningstekt spareribs med svisker
Foto: (voltan1)
Bedre enn dette blir ikke spareribs, og du trenger ikke grill en gang
Spareribs er ekstra morsomt å lykkes med. Rett og slett fordi det er noe av det beste du kan lage på grillen. Men vent, de blir like gode i ovnen om du følger denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
28 Mai 2021 - 23:01
Honningstekt spareribs med svisker
Fremgangsmåte
- Skrell mangoen og skjær kjøttet i terninger. Kok opp juicen, ha i mangokjøttet og la trekke ved svak varme noen minutter.
- Kjør i foodprocessor sammen med sitronsaft og soyasaus eller soppkonsentrat. Smak til med salt og pepper.
- Serveres lun og med et godt dryss av finhakket koriander.
- Del opp tynnribben til spareribs hvilket vil si at du skjærer mellom på langs mellom hvert ribbein. Stikk hull i ribbestykkene, to pr bit og putt en sviske inn i hvert hull.
- Varm opp honningen slik at den blir flytende. Rør noen dråper varmt vann sammen med sennep, soyasaus/soppkonsentrat, balsamico, sitronsaft, ingefær, salt og pepper i honningen.
- Legg ribbestykkene i et ildfast fat med bensiden opp og pensle med honningsausen.
- La marinere i en halvtime før du plasserer formen midt i ovnen som er forvarmet til 175 grader. Dekk med aluminiumsfolie.
- Ta formen ut etter 45 minutter, snu ribbestykkene og pensle den andre siden med sausen. La den steke 45 minutter til uten folie. Kjøttet er ferdigstekt når det løsner lett fra benet. Men pass på så ikke det blir brent.
- Server med råstekte eller bakte poteter, dampet broccoli eller en salat samt mangosausen.
Se våre andre oppskrifter på spareribs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå