Spareribs med kålsalat
Foto: Matprat.no

Spareribs med kålsalat

Spareribs er en rett som mange velger hustigløsningen for - ferdig marinert og forstekt fra butikken. Men den virkelig gode smaken får du bare om du gjør jobben selv.

Fremgangsmåte

  1. Spareribs:
    Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.
  2. Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.
  3. På en rå ribbeside sitter det en membran over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller med en spiseskje, slik at du får et bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.
  4. Strø rub på spareribsen, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 4-5 timer.
  5. Ha en sprutflaske med vann, eller lag en «mopping sauce» med like deler eplejuice og eplesidereddik, og hell den på sprayflasken. Spray litt av vannet eller blandingen på ribsene hver time.
  6. Kålsalat:
    Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få kålen så tynn som mulig.
  7. Ha på salt og la kålen stå i ca. 30 minutter.
  8. Skyll kålen i kaldt vann og la vannet renne av.
  9. Skrell gulrot og riv den grovt på et rivjern.
  10. Bland sammen kefir, rømme, hvitløk, honning, olje, vårløk og bladpersille i en liten bolle.
  11. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper. Vend kål og gulrot i dressingen.
  12. BBQ-saus: 
  13. Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.
  14. Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.
  15. Tilsett resten av ingrediensene.
  16. La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen.
  17. Blend med en stavmikser eller i en blender.
  18. Ha sausen i en ren flaske og oppbevar den kaldt og kjølig.

Tips: Del spareribsene etter bena. Server dem varme med kålsalat og bbq-saus. Det smaker også godt med grillede maiskolber og ovnsbakte poteter til.

Tips: Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.

Her finner du flere oppskrifter med spareribs 

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her