Ca' dei Mandorli Valcrös Extra Brut (15798)er fruktig med lett sødmefylt eplepreg, fint kremaktig skum og god friskhet. En lettdrikkelig musserende vin som samtidig har en tydelig karakter.
Druematerialet kommer fra Piemonte, men det er altså snakk om chardonnay og pinot noir – som i Champagne.
Tørrere og friskere
Framstillingsmetoden derimot er den samme som for prosecco, altså charmat- eller brusmetoden – hvor boblene oppstår under annengangsgjæringen i ståltank. Vinen ligger seks måneder på bunnfallet hvilket bidrar med litt fedme og kompleksitet.
Det er forskjell på prosecco - lær mer om det her
Denne musserende vinen er like billig som prosecco, men har mye mer karakter, samtidig som den er mye tørrere og oppleves friskere.
Disse proseccoene er helt knusk tørre
Den egner seg aller best som aperitiff sammen med litt fingermat, men den fungerer også godt i starten av et måltid til en forrett med spekeskinke.
Jordsmonnet gjør forskjellen
Den lave prisen til tross er ikke dette et industriprodukt (som så mye prosecco), men en nysatsing fra en tradisjonsrik og kvalitetsorientert moscatoprodusent i Monferrato. Som moscatodruene trives druene til ukens vin i det kalk- og leirholdige jordsmonnet.