Vi har helt klart noe å lære av våre naboer når det gjelder sild. Her hjemme er sild mer et sesongfenomen, mens det i Danmark i sær, serveres hele året.
Nå skal vi ikke ramse opp alle de gode egenskapene silden har for deg rent helsemessig, men det er sikkert og visst at det er godt å vite at mens du mesker deg med hjemmelaget sild, tar du vare på din egen helse samtidig.
Hjemmelaget er best
Ikke bare er det morsomt å lage sin egen sild, men resultatet blir ofte til stor beundring fra venner og kjente i det du serverer det på festbordet, eller kanskje gir bort noe i gave.
Selv om mange sildetyper du kan kjøpe er gode, er det godt å kunne lage noe helt fra bunnen og vite nøyaktig hva sildeglasset inneholder.
Ikke er det vanskelig å lage heller, og du kan få ferdig utvannede saltsildfileter og kryddersild i de fleste velassorterte butikker. Carlo er et av merkene som føres mest rundt om i landet.
Ikke bare marinert
Selv om sild ofte forbindes med marinerte varianter som for eksempel sennepsild og sursild, finnes det en rekke gode oppskrifter som gjør seg godt som middagsretter eller på koldtbordet.
Hvem har vel ikke fått servert Janssons frestelse i Sverige, eller Rollmops i England?
På de neste sidene finner du et utvalg silderetter som er perfekte til så vel julebordet som til julens festmenyer