Kok egg til smilende. 6 minutter. Avkjøl og skrell. Del eggene i to.
Kok poteter til al dente. Avkjøl. Del i to eller skiveravhengig av størrelse.
Riv pepperroten. Del kapersene i to.
Skjær sideflesket i terninger og sprøstek.
Sett termometeret i torskefiletens tykkeste parti. Fyll en kjele med 5 cm vann. Legg en rist i bunnen og legg fiskestykket opp. Dryss over salt. Kok opp og la dampe til kjernetemperaturen er på 40 grader. Avkjøl.
Smør kremost på brødskivene. Legg på potetene.
Del torskefileten opp i flak. Legg oppå potetene. Topp med egg, kapers, gressløk pg revet pepperrot. Kvern over salt og pepper.
Tips:
Hvis du skjærer rugbrødet på langs får du store nok skiver. Alternativt kan du bruke to skiver per porsjon.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev