Gode reker er en selvfølge i en skagenrøre, men også frisk og smaksintens dill. Begge deler er lett å få tak i akkurat nå. Mange vil ha krepsehaler i røren, og ferskvannskreps er i sesong akkurat nå, så får du tilgang på det, ikke nøl med å inkludere dem i denne retten. Det finnes også andre luksusingredienser som sikrogn eller løjrom. Men du kommer også langt med lodderogn. For ikke å snakke om rognkjeksrogn av ypperste kvalitet.
Dagens rett
Toast Skagen
Foto: (Tom Haga)
La dette bli en tradisjon på 17.-maifrokosten
Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste. Så kan du legge på litt ekstra luksus etter smak og lommebok.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2023 - 23:00
Toast Skagen
Fremgangsmåte
- Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
- Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
- Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
- Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
- Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
- Tilsett eventuelt litt rogn (rognkjeks- eller lodderogn) om du ønsker.
- Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering.
- Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.
Tips:
Hvis du skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan du tilsette kokte sjøkreps som renses og kuttes i små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.
Se våre andre oppskrifter på skagenrøre
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå