- Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
- Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
- Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
- Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
- Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
- Tilsett eventuelt litt rogn (rognkjeks- eller lodderogn) om du ønsker.
- Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering.
- Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.
Tips:
Hvis du skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan du tilsette kokte sjøkreps som renses og kuttes i små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.
Se våre andre oppskrifter på skagenrøre