Bruk en skarp kniv med litt tyngde til å dele snøkrabben i leddene så det blir mindre biter. Del så bitene på langs i to så kjøttet kommer frem med kniven eller bruk en saks til å klippe opp begge sidene av bitene.
Del cherry tomatene i fire. Finhakk rødløk og gressløk.
Fres tomater, rødløk og gressløk i litt olje i ett par minutter. Ha i en blender, kjør til en jevn masse eller bruk en stavmikser.
Press saften av en halv sitron over tomatblandingen, smak til med salt, pepper og et par spiseskjeer med olivenolje. Bland alt godt sammen.
Snøkrabbebeina serveres som de er sammen med tomatsalsa, gjerne med godt brød og smør. Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra beina eller bruk fingrene.
Her kan du lese mer om snøkrabbe
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev