Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Gni den inn med litt salt.
Bland alt til marinaden og legg fisken i. La den trekke i ca. 30 minutter. Ta opp fisken og tørk den.
Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, legg i fisken og la den trekke til den er gjennomkokt, 7-8 minutter.
Rens og skjær gulrøtter og persillerøtter i tynne strimler. Damp dem under lokk i en blanding av smør, vann og salt til røttene er knapt møre, 3-4 minutter. Dryss persille over før servering.
Server fisken dryppet med marinaden, kokte poteter og de gode grønnsakene.
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev