Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 20 minutter eller til den er mør.
Sil spelten og hell den tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje.
Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.
Stek kyllingfiletene i litt smør og olje over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe, ca 4 minutter på hver side (kjernetemperatur på mellom 65 og 70 grader).
La kjøttet hvile noen minutter.
Legg opp spelten på tallerken og legg en kyllingfilet, delt i to på skrå, over spelten.
Tips: Perlespelt selges i velassorterte butikker og helsekostforretninger. Du kan også bytte ut spelten med hele byggryn.
Tips: Store kyllingfileter fra landkyllinger smaker ofte bedre enn små fileter. Disse trenger lengre steketid, lengre hviletid og skjæres i skiver. Du kan også brukes kalkunfilet.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev