- Finkutt de soltørkede tomatene og fres dem raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene.
- Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom.
- Snu fileten og fortsett der du var, men skjær andre veien, fortsatt uten å skjære helt gjennom. Du får nå et flatt stykke som er om lag tre ganger så bredt som fileten du startet med.
- Ha på salt og pepper og smør fyllet utover. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr rulladen med bomullstråd.
- Om du velger å grille:
Brun kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.
- Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca. 40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 70 grader.
- Benytter du kullgrill, plasserer du grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.
Grillmesterskolen
Om du ikke vil grille:
Det går også an å steke rulladen i pannen og ettersteke i ovn på ca 180 grader i 10 minutter.
Server gjerne med småpoteter og småløk på spyd
Andre gode oppskrifter med svinefilet
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev