Fylt rullade av svinefilet
Foto: Matprat/Astrid Hals

Fylt rullade av svinefilet

Denne retten ser imponerende ut, men er ikke så vanskelig som du kanskje tror er å lage. Bare vær forsiktig og nøyaktig når du skjærer til kjøttet slik at det lar seg rulle og ikke minst holder fyllet på plass.

Fremgangsmåte

  1. Finkutt de soltørkede tomatene og fres dem raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene.
  2. Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom.
  3. Snu fileten og fortsett der du var, men skjær andre veien, fortsatt uten å skjære helt gjennom. Du får nå et flatt stykke som er om lag tre ganger så bredt som fileten du startet med.
  4. Ha på salt og pepper og smør fyllet utover. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr rulladen med bomullstråd.
  5. Om du velger å grille:
    Brun kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.
  6. Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca. 40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 70 grader.
  7. Benytter du kullgrill, plasserer du grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.

Grillmesterskolen

Om du ikke vil grille:
Det går også an å steke rulladen i pannen og ettersteke i ovn på ca 180 grader i 10 minutter.

Server gjerne med småpoteter og småløk på spyd

Andre gode oppskrifter med svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Matkurs og vinkurs
Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her