- Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
- Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
- Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
- Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
- Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.
- Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.
Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev