Dagens rett

Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter

Liker du waldorfsalat, liker du denne med sild
Foto: (Andrey Zhuravlev)

Liker du waldorfsalat, liker du denne med sild

Og liker du ikke sild, kan du bruke makrell, ørret eller laks i denne vårlige vrien på en salat som både smaker fortreffelig som hovedrett som på et koldtbord eller til brunsj. 
Aase E. Jacobsen
16 April 2019 - 01:00

Pakkene eller boksene med spekt eller krydret sild har en tendens til å bli forbigått når folk jakter raske middagsalternativer i hverdagen.

Her er sild den foretrukne fastfooden

Og det er dumt for ikke bare blir du snill av å spise sild, den er supersunn og smaker veldig godt. Samt ikke minst er det en veldig fleskibel råvare som du kan trylle med på kjøkkenet.

I denne salaten kan du bruke enten kryddersild, som demper den markante sildesmaken, eller spekesild, som altså har en renere karakter. 

Se våre andre retter med sild 

Skaff deg dagens rett som e-post 

Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter

Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter

Fremgangsmåte

Vann ut sildefiletene i 30 minutter. 

Skrell appelsinen og del opp i båter, dernest fileter ved å fjerne skinnet på båtene. Del så hver filet opp i 3-4 biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Del druene i to, fjern evt steiner. 

Pisk kesam, majones, sitronsaft og paprikapulver. 

Ta opp sildefiletene, tørk av dem og skjær i terminger a ca 2x2 cm. Bland med frukten og nøttene i en bolle. Vend inn dressingen og bland godt. Smak til med evt mer sitronsaft og noen dråper honning.

Dryss over sitronmelisse før servering. 

Rugbrød smaker veldig godt til.

Tips:
For en lettere vri, bruk yoghurt naturell gresk type i stedet for majones.
For en mildere salat, bruk spekesildfileter som vannes ut en time.
Du kan også bruke kaldrøykt makrell eller røykelaks i denne salaten. 

Her er sild den foretrukne fastfooden

Se våre andre retter med sild

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her