Med alt snakket om det røde kjøttet, er det nok mange som vegrer seg. Det er det faktisk ingen grunn til så lenge du velger ekstra godt kjøtt (med mer smak) og heller mindre mengde. Så når du først skal sette tenna i en biff, så kan du gjøre det ekstra smaksintenst. For biffkjøtt tåler mye smak. Det er fredag og du tåler også litt ekstra trøkk i maten. Denne hotte biffen kan du selvfølgelig også lage i stekepanne.
Dagens rett
Beef Pebre - marinert biff med hot chilensk salsa
Foto: (Matprat/Astrid Hals)
Sett fart på biffen
Start helgen med en lettlaget oppskrift på saftig biff smaksatt med friske urter og marinade.
29 Juni 2023 - 23:05
Beef Pebre
Fremgangsmåte
- Del kjøttet i fire like store biffer. Legg kjøttet i en form eller plastpose.
- Finhakk urtene og hvitløken, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden.
- Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i ca. 1 time i romtemperatur eller 3 timer i kjøleskap.
- Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og stek eller grill kjøttet 3-4 minutter på hver side.
Server med hjemmelaget pebre (chilensk hot salsa) og ris ved siden av.
Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller grilelr det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.
Biffretter som får tennene til å løpe i vann
Drikke som passer til denne oppskriften
-
USAVolum: 0.75 l Pris: 495.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Pebre - hot chilensk salsa
Fremgangsmåte
- Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle.
- Pisk det sammen med en visp.
- Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak.
Tips: Chilensk salsa som blir mye brukt til stekt kjøtt.
Mange oppskrifter med salsa finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå