Dagens rett

Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker

Server en fiskerett du garantert får skryt av

Server en fiskerett du garantert får skryt av

Denne lekre oppskriften er enklere enn du tror, og den har en fin wow-faktor. Og så smaker den himmelsk.
Redaksjonen
01 Juni 2019 - 02:05

Kveite er fantastisk godt, men mange vegrer seg for å bruke den på grillen av frykt for at den skal bli for tørr.

Ved å pakke den inn i en god spekeskinke er du sikret perfekt stekt og saftig kveite selv etter en runde på grillen eller i pannen. Denne retten blir nemlig like god om du bare har en stekepanne for hånden.

Vi har mange andre lekre oppskrifter med kveite 

Skaff deg dagens rett som e-post

Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker

Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker

Fremgangsmåte

Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg skinke rundt hele fiskestykket. Legg fiskestykkene på aluminiumsfolie, drypp olje over.

Grillete grønnsaker:
Lag en form av tykk aluminiumsfolie (tre lag). Rens og del opp grønnsakene, legg dem i folieformen.
 

Rør sammen olje, sennep, honning og sitronsaft og hell det over grønnsakene - bland godt.

Sett formen med grønnsakene på grillen først, de trenger 10-12 minutter. De kan også stekes i ovnen ved 180 grader. Det tar 25-30 minutter.

Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje på grillen eller i pannen og stek den i 6-8 minutter. Snu fisken ofte.

Server fisken på en seng av grønnsaker, pynt med grønt og server godt brød til.

Tips: Her kreves det tynne skiver av en ekstra god spekeskinke. Fisken beholder smak og saftighet når den bakes pakket i skinke.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her