Sjøkrepsen er ekstra god i sommerhalvåret. Og norsk sjøkreps er i en klasse for seg. Så nyt denne luksusen så ofte du har råd og får tak i den.
Dagens rett
Gratinert sjøkreps
Så enkelt, og så fantastisk godt
Gratinerte sjøkreps er en sommerfavoritt hos mange.
Aase E. Jacobsen
16 Juni 2023 - 23:00
Gratinerte sjøkreps
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 250 °C. Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.
- Levende sjøkreps må stikkes i hodet med en skarp kniv før de deles i to på langs. Fjern magesekk og tarm.
- Legg halvdelene med skallet ned i en ildfast form.
- Kjør griljermel, hvitløk, bladpersille, smør, salt og pepper i en blender til en jevn masse. Fordel utover sjøkrepsen.
- Gratiner sjøkrepsen øverst i ovnen til gyllen og til smøret bobler, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Dryss over litt limesalt og server med brød og sitronsmør.
Salt med smak:
Du kan lage salt med forskjellig smak ved å kjøre grovt salt i en blender sammen med for eksempel finrevet limeskall, finrevet sitronskall, tørkede urter eller tørket chili. Alt dette passer godt til sjømat.
Her finner du mange deilige retter med sjøkrreps
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå