Sjøkreps fra grillen er noe av det beste du kan by på. Salat, brød og aioli er alt som trengs ved siden av, og gjerne noe godt i glasset.
Skalldyrfest med sjøkreps og krabbe
Grillet sjøkreps
Fremgangsmåte
- Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm.
- Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.
- Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor.
- Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.
- Grilles i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Server med toast og blandet salat.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
Risotto med krabbe
Fremgangsmåte
- Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk.
- Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.
- Spe med fløte og kraft, litt om gangen, under omrøring.
- Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen.
- Det tar normalt 15-18 minutter å koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv.
- Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske.
- Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.
Her finner du alle våre risottoretter
Lekre krabberetter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Krabbesalat med koriander
Fremgangsmåte
- Salaten strimles og legges i bunnen av salatbollen. Pisk fløten stiv og bland inn crème fraîche.
- Skjær et kryss i tomatene og dypp de i kokende vann i et par sekunder før du har de over i en bolle med isvann. Flå tomatene og del de i båter. Ta ut innmaten av tometene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Finhakk sjalottløken og vend den lett inn i kremen sammen med tomatkjøtt, renset krabbe og evt. litt frisk koriander. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
- Dryss over rikelig med hakket, frisk koriander.
Server salaten med godt brød, sitron og nykvernet pepper.
Tips: Dersom du ikke er like glad i smaken av koriander kan du bytte ut denne med persille.
Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG