- Forvarm ovnen til 250 °C. Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.
- Levende sjøkreps må stikkes i hodet med en skarp kniv før de deles i to på langs. Fjern magesekk og tarm.
- Legg halvdelene med skallet ned i en ildfast form.
- Kjør griljermel, hvitløk, bladpersille, smør, salt og pepper i en blender til en jevn masse. Fordel utover sjøkrepsen.
- Gratiner sjøkrepsen øverst i ovnen til gyllen og til smøret bobler, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Dryss over litt limesalt og server med brød og sitronsmør.
Salt med smak:
Du kan lage salt med forskjellig smak ved å kjøre grovt salt i en blender sammen med for eksempel finrevet limeskall, finrevet sitronskall, tørkede urter eller tørket chili. Alt dette passer godt til sjømat.
Her finner du mange deilige retter med sjøkrreps