Er du allerede installert og i feriemodus med tilgang til ferskvannsfisk, er dette en fin måte å servere nyfanget røye eller ørret.
Om du er ved sjøen er makrell ikke bare morsom å fiske, den er utrolig anvendelig i kjøkkenet. Nyt den stekt, dampet, kald eller syltet, eller rå som sushi.
Se alle våre makrelloppskrifter her
Og akkurat nå svømmer både fiskedisker og fjorder over av delikatessen. Raskere enn dagens middagstips klarer du knapt å tilberede godsakene. Og oppskrfiten passer for både ferskvanns- som saltvannsfisk.
Du kan selvsagt nøye deg med å servere nypoteter og nykål til. Det smaker også himmelsk.
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Sommerlig makrell med rabarbra
Fremgangsmåte
- Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.
- Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.
- Rabarbra: Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.
- Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.
- Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.
- Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.
Her finner du flere oppskrifter med makrell
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG