Skrell og del søtpoteten i terninger. Bland terningene med olivenolje. Bak dem i ovn på 200°C til de er møre - 15-20 minutter.
Del granateplet ved å skjære et snitt rundt frukten på tvers - men bare i skallet. Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene. NB. Vær forsiktig så du ikke søler på klærne. Saften er vanskelig å fjerne.
Bland alle ingrediensene forsiktig i porsjonsskåler, på tallerkener eller fat. Drypp nypresset appelsinsaft over.
Tips1:
Server salaten til pølser, stekte eller kokte, til spekemat, til god kokt skinke, til røykt laks.
Tips2:
Tilsetter du osterterninger blir salaten et måltid i seg selv. Fetaost er perfekt. Det er også blåmuggost.
Her finner du mange grønnsaksretter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev