Begynn med sausen. Skrell og hakk hvitløk og løk. Del chilien og ta ut hinner og frø før du finhakker den.
Surr løk og chili over middels høy varme i olje i en kjele til løken er blank, men ikke har tatt farge. Ha i hvitløken det siste minuttet.
Tilsett tomatene med væsken, tomatpuré, vin, buljongterning, pepper, persille, rosmarin og salvie. La sausen koke ca. 10 minutter.
Strø salt og pepper på kyllingen og brun den i varm panne rundt det hele. Legg kyllingen i tomatsausen og la det stå på svak varme i ca. 10 minutter.
Smak til og server kyllingen med eksempelvis kokt ris eller pasta og godt brød.
Tips: Bruk gjerne andre deler av kyllingen slik som kyllinglår til denne retten, men kyllingen trenger da noe lengre tid i sausen for å bli ferdig.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev