Om det blir stående igjen noen slanter av juleøl i flaskene etter førjulsselskapet, skal du ikke helle det i vasken, men samle det opp og bruke det i en rett som denne.
Har du hjemmelaget julebrygg, er jo det selvsagt helt topp. Da kan du drikke det samme ølet som lammelåret er kokt i.
Det tar ikke mer enn 4-6 dager å lettsalte et lammelår, og den innsatsen lønner seg siden det gir mange gode smaksopplevelser. Velger du en mindre stykningsdel som en bog, tar det enda kortere tid.
Du kan koke det i juleøl som her og ha det til middag, og restene bruker du på julefrokosten eller koldtbordet.
Du kan selvsagt kjøpe låret ferdig saltet eller velge et røykt lammelår som ofte er å finne i butikkhyllene i disse førjulstider. Det gir en annen smak, men matcher også veldig godt med juleølet.
Om det skal være saltet eller røykt lammelår, er det store spørsmålet
Se alt du kan lage med lammelår
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.