Dagens rett

Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Foto: (Matprat/Astrid Hals)

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.
Aase E. Jacobsen
25 Desember 2017 - 15:00

Det blir stadig flere pinnekjøttelskere, i hvert fall føles det slik. Fortsatt leder ribbe som middag på selveste julaften. Og mange velger å spise pinnekjøtt før jul eller senere i julen. Noen forspiser seg sågar på pinnekjøtt, så mye at de går lei. Det er synd. Men ved å forandre litt på tilberedning og tilbehør, som i denne oppskriften, skal det godt gjøres å miste lysten på en middag til. Da er du dessverre ikke en ekte pinnekjøttelsker. 

Se alle de andre spennende måtene å variere med pinnekjøtt 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pinneribs med brie

Pinneribs med brie

Fremgangsmåte

  1. Godt og mørt pinnekjøtt "med lange bein" dampes i kjele på tradisjonelt vis med en naturlig rist av bjørkepinner (vann opp til pinnene, følg med så der ikke dampes tørt).
  2. Friske mynteblader blandes mellom pinnekjøttstykkene slik at kjøttet får en distinkt smak av mynte.
  3. Når kjøttet såvidt slipper bena, er det ferdig til videre grilling. Hell mynte/kjøttkraften (ca 1 dl per 2 porsjoner) i en kjele og bland i en papp fløte (ca 1 papp per 2 porsjoner), visp sammen og smak til med salt og nykvernet pepper.
  4. Hold varmt til kjøtt og grønnsaker er klart.
  5. Kok opp vann med salt og ha i rosenkålen (gjerne frosne). Kokes rosenkålen til den er mør, men ikke for mye. Maks seks minutter, de ferske trenger lengst tid.
  6. Ovnsgrilling av kjøttet:
  7. Legg kjøttstykkene utover i en langpanne og dekk til med brie-skiver. Grilles på sterk varme (kommer an på styrken på den enkelte ovn) inntil osten er smeltet.
  8. Mens kjøttet grilles siles rosenkålen. Hvis sausen har blitt tykk sper du med rosenkålkraft. Gi sausen et raskt oppkok og visp den opp.
  9. Ta kjøttet av grillen og legg det på tallerkener. Dandér rosenkålen rundt og pynt med tranebærsaus (evt. tyttebærsyltetøy) og myntekraftsaus.
  10. Så godt! - Og så enkelt å imponere dine gjester har det vel aldri vært- dette vil garantert bli en romjulsslager.

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Lena Nerland

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her