Dagens rett

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi med full pakke

La førjulsribba få en ekstra krydret vri

La førjulsribba få en ekstra krydret vri

Dette måltidet er så smaksmettet som det kan bli. Unn deg en slik fest før juletradisjonene overtar alt.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2020 - 01:01

Interessen for koreansk mat  er sterkt voksende og den sosiale måten å spise på passer det tacovante norske publikummet godt. Selv om det er en del uvante ingredienser, som den fermenterte bønnepasten doenjang og chilipasten gochujang, kan du fint erstatte dem miso/soyasaus eller chilisaus. A Food Market på Grønland har Oslos beste utvalg av koreanske matvarer, og siden disse ingrediensene har lang holdbarhet, kan det lønne seg å legge turen innom for lett hamstring.

Kimchi hører selvsagt med, men siden den tar tid å lage selv, kan du godt bruke den du får i butikken. Eller droppe den, for de andre forslagene til tilbehør er nok til å lage et virkelig smaksmettet festmåltid. 

Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi

Fremgangsmåte

Skjær ribben i tynne skiver (ca 5 mm tykke)

Bland sammen ingrediensene i marinaden og vend ribbestykkene i marinaden. La stå tildekket i kjøleskap i en times tid eller mer.

Tips:
Koreanerne har en hemmelighet som alle bør vite om. Enzymene i pære mørner kjøtt på rekordtid og gjør marineringsprosessen kortere samtidig som det gir et fantastisk resultat. Får du ikke tak i nashi pære, velger du en annen pære.

På grillen:
Grill skivene på høy varme og på direkte varme til de er gjennomstekt. Det tar ikke mange minutter da ribbeskivene er tynne.

I ovn:
Forvarm ovnen til 230 grader og skru på grillelementene.
Spre ribbeskivene utover et bakebrett med bakepapir og sett under grillen. Når skivene har fått fin farge (etter ca fem minutter) tar du ut brettet og vender skivene. Grill noen minutter og legg skivene over på et fat og server med en gang. Alt annet av tilbehør bør være klart og satt på bordet når ribbestykkene blir servert.

Tips:
Legg saks på bordet slik at gjestene kan få en autentisk koreansk BBQ-opplevelse. Grillskivene klippes opp i stykker som gjør det lett å legge i salatblader for så å spises. 

Tilbehør:
På koreansk kalles smårettene som settes på bordet Banchan. Disse smårettene spises under måltidet, men må ikke nødvendigvis spises sammen med alt annet. Det er vanlig at man bruker spisepinner og forsyner seg av det man vil, når man vil.

Det er vanlig å pakke ribbestykker i en wrap (kalt ssam) laget av salat- og perillablader.

Sistnevnte kalles også sisho eller kkaennip. Bladene er i myntefamilien og har en helt særegen smak. 

Sett frem skåler med bønnespirer, rød og grønn chili og vårløk.

Ha kimchi over i skåler.

Kok ris og server gjerne i porsjonsskåler.

Dette er godt tilbehør til Kung Fu-ribben: 

Ssamjang

Eggeruller

Kung Fu Coleslaw

Spicy agurksalat

Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggeruller

Eggeruller

Fremgangsmåte

Pisk eggene og hell halvparten over i en varm panne (med sesamolje) slik at du lager en tynn pannekake. Strø over chili og vårløk og rull forsiktig sammen mens omeletten fremdeles er fuktig på toppen.

Lag to slike pannekaker.

Legg på et skjærebrett og skjær tykk skiver. Sett rullene på høykant på et fat.

Eggeruller passer perfekt til denne ribbeoppskriften

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kung Fu Coleslaw

Kung Fu Coleslaw
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Spicy agurksalat

Spicy agurksalat
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her