Dagens rett

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi med full pakke

La førjulsribba få en ekstra krydret vri

La førjulsribba få en ekstra krydret vri

Dette måltidet er så smaksmettet som det kan bli. Unn deg en slik fest før juletradisjonene overtar alt.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2020 - 02:01

Interessen for koreansk mat  er sterkt voksende og den sosiale måten å spise på passer det tacovante norske publikummet godt. Selv om det er en del uvante ingredienser, som den fermenterte bønnepasten doenjang og chilipasten gochujang, kan du fint erstatte dem miso/soyasaus eller chilisaus. A Food Market på Grønland har Oslos beste utvalg av koreanske matvarer, og siden disse ingrediensene har lang holdbarhet, kan det lønne seg å legge turen innom for lett hamstring.

Kimchi hører selvsagt med, men siden den tar tid å lage selv, kan du godt bruke den du får i butikken. Eller droppe den, for de andre forslagene til tilbehør er nok til å lage et virkelig smaksmettet festmåltid. 

Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi

Fremgangsmåte

Skjær ribben i tynne skiver (ca 5 mm tykke)

Bland sammen ingrediensene i marinaden og vend ribbestykkene i marinaden. La stå tildekket i kjøleskap i en times tid eller mer.

Tips:
Koreanerne har en hemmelighet som alle bør vite om. Enzymene i pære mørner kjøtt på rekordtid og gjør marineringsprosessen kortere samtidig som det gir et fantastisk resultat. Får du ikke tak i nashi pære, velger du en annen pære.

På grillen:
Grill skivene på høy varme og på direkte varme til de er gjennomstekt. Det tar ikke mange minutter da ribbeskivene er tynne.

I ovn:
Forvarm ovnen til 230 grader og skru på grillelementene.
Spre ribbeskivene utover et bakebrett med bakepapir og sett under grillen. Når skivene har fått fin farge (etter ca fem minutter) tar du ut brettet og vender skivene. Grill noen minutter og legg skivene over på et fat og server med en gang. Alt annet av tilbehør bør være klart og satt på bordet når ribbestykkene blir servert.

Tips:
Legg saks på bordet slik at gjestene kan få en autentisk koreansk BBQ-opplevelse. Grillskivene klippes opp i stykker som gjør det lett å legge i salatblader for så å spises. 

Tilbehør:
På koreansk kalles smårettene som settes på bordet Banchan. Disse smårettene spises under måltidet, men må ikke nødvendigvis spises sammen med alt annet. Det er vanlig at man bruker spisepinner og forsyner seg av det man vil, når man vil.

Det er vanlig å pakke ribbestykker i en wrap (kalt ssam) laget av salat- og perillablader.

Sistnevnte kalles også sisho eller kkaennip. Bladene er i myntefamilien og har en helt særegen smak. 

Sett frem skåler med bønnespirer, rød og grønn chili og vårløk.

Ha kimchi over i skåler.

Kok ris og server gjerne i porsjonsskåler.

Dette er godt tilbehør til Kung Fu-ribben: 

Ssamjang

Eggeruller

Kung Fu Coleslaw

Spicy agurksalat

Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du eggeruller

Slik lager du eggeruller

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggene og hell halvparten over i en varm panne (med sesamolje) slik at du lager en tynn pannekake.
  2. Strø over chili og vårløk og rull forsiktig sammen mens omeletten fremdeles er fuktig på toppen.
    Lag to slike pannekaker.
  3. Legg på et skjærebrett og skjær tykk skiver.
  4. Sett rullene på høykant på et fat.

Eggeruller passer perfekt til denne ribbeoppskriften

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kung Fu Coleslaw

Kung Fu Coleslaw
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Spicy agurksalat

Spicy agurksalat
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her