Dagens rett

Veganske linseboller med hampfrø

Klar for å prøve veganske boller til middag?
Foto: (gerenme)

Klar for å prøve veganske boller til middag?

Linser er en formidabel proteinkilde og minst like smaksrik som kjøtt. I tillegg er disse veganske bollene proppfulle av andre godsaker som gir deg energi og styrke.
Aase E. Jacobsen
10 Januar 2018 - 01:00

Du har kanskje sett dem i butikken allerede, posene eller boksene med hampfrø, quinoa og chiafrø, men ikke helt fått med deg hva du skal bruke dem til? De er yndete ingredienser i det veganske kjøkken fordi de bidrar med smak og sunnhet.

Se alt du kan lage med quinoa

De tilhører kategorien supermat, altså matvarer med ekstra høyt innhold av det kroppen trenger mest. Hampfrø topper listen av sunnhet og er derfor en ekstra populær ingrediens.

Hampfrø er hotte ingredienser

Og om du stusser over at hamp skal være så sunt når selve planten er forbudt å dyrke, så er det gitt dispensasjon for hampfrø uten skall som altså ikke kan spire. De er garantert fri for tetrahydrocannabinol  (THC)  som er det rusgivende stoffet i hasj. Dagens middag er derfor rusfri, men du får likevel gode drikkeforslag til, for det smaker godt med et glass vin eller øl til disse bollene. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Veganske linseboller med hampfrø

Veganske linseboller med hampfrø

Fremgangsmåte

Skyll bønnene i kaldt vann og la dryppe av seg. 

Ha alt bortsett fra brødsmulene i en foodprocessor og kjør i 30 sekunder på middels styrke. Sjekk at massen henger sammen og at det er mulig å forme boller. Bruk en skje til hjelp. Rull bollene i brødsmuler. Varm olje i en panne og stek bollene til pent gylne på alle sider.

Du kan også steke dem i ovnen. Sett bollene på et stekebrett dekket med bakepapir. Drypp over litt olje. Stek ved 180 grader i 15 minutter eller til bollene er gylne.

Server bollene med en tomatsaus eller sursøt saus.

Tips:
Havremel lager du ved å ha lettkokte havregryn i en foodprocessor eller blender. Får du ikke tak i mandelmel, kan du doble mengden havremel i stedet.

Hampfrø er hotte ingredienser

Se alt du kan lage med quinoa

Her finner  du mange flere grønnsaksretter eller vegetarretter

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Les mer om indisk matfilosofi

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her