Svin er som skapt for det kinesiske kjøkkens intense smaker, som innebærer bruk av krydder vi vanligvis forbinder med jul. Denne vrien på ribbe smaker derfor litt jul. Og er ikke minst en fin måte å teste ribbeformen før selveste julaften.
Se aller våre andre oppskrifter på ribbe
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kinesik ribbe hoi sin
Fremgangsmåte
- Ribba:
- Kok opp alle inrediensene, unntatt korianderen, til marinaden til sukkeret er helt oppløst. Tilsett hakket koriander til slutt.
- Pensle ribba med marinaden noen timer i forveien, helst dagen før.
- Sett ovnen på 200 grader. Ha 2-3 dl vann i en langpanne og stek ribba i denne med svoren ned ca 1 time. Ha gjerne en tallerken under midten.
- Pensle ribba med marinaden igjen og snu ribba og legg den på rist.
- Sett rista over langpanna i ovnen og stek i ca 1 time til. Pensle underveis med marinaden. Sett evt. under grill de siste munttene for å få sprø svor. Sørg for at det alltid er litt vann i langpanna.
- Grønnsaker:
- Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.
- Stek løk og sjampinjong i en wokpanne til det er gyllent, tilsett de andre grønnsakene.
- Stek til aspargesen er så vidt mør.
- Tillsett kraften fra langpanna, og smak evt til med soyasaus, litt sesamolje og pepper/chili.
- Jevn med maisena om nødvendig.
- Bland grønnsakene med eggnudlene, og ha over hakket koriander og en neve cashewnøtter.
Server ribba i relativt tynne skiver med grønnsakene til.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Basisutvalget85 POENG
-
84 POENG
-
81 POENG