Ferske kamskjell er ren luksus og må behandles med respekt. Den delikate sødmefylte smaken til tross, kamskjell tåler en del smak i tilbehøret. Enten som i denne oppskriften eller en av våre andre.
Dagens rett
Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje
Foto: (nashvilledino2)
Mens resten av måltidet godgjør seg på grillen, kan du servere dette
Kamskjell skal bare såvidt berøre grillflaten, derfor er delikatessen den perfekte forrett. Men en mettende sådan i denne komposisjonen .
Aase E. Jacobsen
02 Juli 2021 - 23:03
Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje
Fremgangsmåte
- Rens og tørk kamskjellene. Skjær eventuelt rutemønster i toppen. Pensle med olje. Grill ett minutt på hver side. Smak til med salt og pepper. Hold varme.
- Pastinakkskum:
Skrell og skjør pastinakk i biter. Kok mør i vann. Sil og kjør i mikser med litt av kokevannet til pure. - Kok opp kremfløte og la koke i 2 minutter. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper samt sitronsaft og tilsett pastinakkpureen. Kjør til skum like før servering og juster eventuelt konsistens med kokevann.
- Persilleolje:
Kok opp litt vann og blansjer persillen og hvitløken raskt og avkjøl i kaldt vann. Kjør persille og hvitløk i hurtigmixer med oljen til det blir en jevn grønn saus. Press gjennom klede. Oppbevar oljen i flaske med kork i kjøleskap. - Rødbetemarmelade:
Bak rødbeter i grovt salt i ovnen i 40 minutter ved 175 grader. Avkjøl litt før du skreller. Eller bruk kokte rødbeter. Skjær rødbeter i terninger a 1 x 1 cm. Kok opp balsamico og sukker til halv mengde. Tilsett rødbetene og la koke litt tid. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Her finner du mange flotte oppskrifter med kamskjell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 699.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 429.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå