Det er ikke så mye som skal til for å bli en god biffkokk. Bare følg denne enkle oppskriften som har et litt annet tilbehør enn du kanskje er vant til. La pommes frites eller bakte poteter få en pause til fordel for en risotto med rotfrukter.
Og rotfruktene er ekstra gode nå. Derfor passer de ekstra godt i en rett som denne.
Her finner du flere gode rotfruktoppskrifter
Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Biff med rotfruktsrisotto
Fremgangsmåte
Stek grønnsakene i en gryte med smør. Ha i den finhakkede hvitløken det siste minuttet. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt.
Tilsett buljong (utblandet i vann) litt etter litt og la risen nesten absorbere all buljongen før du tilsetter mer. Pass på å røre i risottoen hele tiden og kok den til den er som en tyktflytende grøt.
Ha i smør og parmesan (revet) i risottoen og smak til med salt og evt pepper. Rør inn den finhakkede persillen.
Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels høy varme til kjøttsaft begynner å piple på oversiden.
Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem (medium stekt, klar saft - godt stekt).
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG