Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket.
Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 ½ time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften.
Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm opp kraften, tilsett den malte massen, varm til kokepunktet og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt.
Server suppen rykende varm med et dryss av tørkete urter, kvernet pepper og nybakt brød ved siden av.
Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.
NB! Suppen må ikke koke igjen etter at du har tilsatt egget, ellers stivner egget og du får "tråder" i suppen.
Tips: For ekstra kraftig smak kan du tilsette 5 dl kylling- eller hønsekraft.
Her er det mange lekre retter med høns
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev