Dagens rett

Flyndrerullader med parmaskinke, nypoteter i hvitløksmør og fennikelsalat

Pakk fisken inn i parmaskinke og du får ekstra mye smak
Foto: (www.matsdreyer.no)

Pakk fisken inn i parmaskinke og du får ekstra mye smak

Det hjelper å ha gode råvarer samt ikke minst følge av små søte nypoteter og skikkelig fersk fennikel.
Aase E. Jacobsen
04 Juli 2020 - 01:00

Flyndre er en fiskeråvare vi burde bruke mer av, særlig rødspette som nå er blitt grønnmerket siden bestanden er på vei opp igjen. Men får du tak i smørflyndre, er det en ekstra lekker flyndresort som fortjener å behandles med største omsorg. Filetene er små og tandre og må ikke overbehandles. Når du pakker dem inn i spekeskinke, beholdes saftigheten i fiskekjøttet og du får maks ut av råvaren.  

Se hva annet du kan bruke flyndre til 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Flyndrerullader med parmaskinke, nypoteter i hvitløksmør og fennikelsalat

Flyndrerullader med parmaskinke, nypoteter i hvitløksmør og fennikelsalat

Fremgangsmåte

Del hver skive med parmaskinke i to på langs. Rull hver flyndrefilet i parmaskinke  til små rullader.

Ha poteter, hvitløksfedd delt i to, smør, dill og persille i en ildfast form. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til potetene er møre.

Stek flyndrerulladene i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

Kutt fenniklene i tynne skiver med en skarp kniv. Vend fennikelen inn i potetene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server grønnsakene på et fat og topp med flyndrerulladene. 

Tips:
Du kan gjerne ha litt finhakkede urter i flyndrerulladene for ekstra smak.

Her finner du flere deilige retter med flyndre

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her