For å holde helt i mål på 17. mai, er det viktig med en god start. På en hver frokost/brunsjmeny hører egg og salt kjøtt eller fisk med. Denne oppskriften er dessuten lett å servere rett fra ovnen om du har et bakebrett for muffins eller munkejern som på bildet. Men du kan også bruke porsjonsformer beregnet på suffle. Eller sågar kaffekopper.
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk
Foto: (Mats Dreyer)
Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2024 - 23:00
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk
Fremgangsmåte
- Legg hver skive parmaskinke i en muffinsform eller bakebrett til muffins i metall.
- Knekk et egg oppi hver form.
- Ha over litt salt og pepper.
- Bak i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter til eggehviten akkurat har stivnet.
- Kok opp eddik, vann og sukker. Kok til sukkeret er løst opp. Dra kjelen av varmen og ha i rødløken. Avkjøl.
Tips:
Du kan gjerne ha litt spinat i hver form før du har i egget for ekstra næring.
Kanskje du også vil prøve denne brunsjklassikeren med egg
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå