Ceviche som er hurtigmarinert fisk, er fortsatt veldig trendy og som skapt for midt-i-uka-luksus. Denne lettlagete utgaven har ingredienser du får tak i over alt. Og du kan godt bruke sei fra fryseren.
Dagens rett
Denne vrien på sei har du neppe prøvd før
Seien marieneres i lime mens du lager salsaen. Middagen er øyeblikkelig klar.
Aase E. Jacobsen
31 Mai 2016 - 01:06
Ceviche av sei med salsa
Fremgangsmåte
- Skjær seien i terninger på ca. 2 cm og legg dem i en bolle. Hell over limesaft så den dekker seien og la den marinere 5 minutter i romtemperatur.
- Salsa:
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og hakk tomatkjøttet. - Finhakk løk og chili, grovhakk koriander og oliven, og ha i en bolle sammen med tomatpuré, sweet chilisaus og oregano.
- Rør sammen og smak til med salt og pepper.
- Finhakk hvitløk og surr i olivenolje i 3 minutter.
- Sil olivenoljen over i salsaen og kast hvitløken. Rør oljen godt inn.
- Skyll seien godt i kaldt vann, og la den stå 5 minutter i kaldt vann. Skyll den en gang til før servering.
Tips:
Server seien med salsa, limebåter og salte kjeks, og pynt med grønne oliven.
Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå