Dagens rett

Cannelloni med spinat, ost og kjøttdeig

Denne pastaretten er faktisk lett å lage

Denne pastaretten er faktisk lett å lage

Cannelloni er en pastarett som ikke står for ofte på menyen. Det er det ingen grunn til. Den er lettere å lage enn du tror.
Redaksjonen
13 Januar 2021 - 01:05

Pasta finnes i utallige varianter og det finnes knapt noen som ikke liker det i en eller annen form. Cannelloni er alltid populært om enn ikke så vanlig. Å fylle de store pastarørene er faktisk veldig enkelt - bare følg denne oppskriften.

Få tips om hva du kan bruke de ulike pastatypene til 

Og fyllet kan du variere i det uendelige etter hva du har lyst på eller har i kjøleskapet. Denne retten kan fint lages uten kjøtt. Da erstatter du det bare med 2 dl kokte linser, bønner eller kikerter.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Cannelloni med svinekjøttdeig

Cannelloni med svinekjøttdeig

Fremgangsmåte

  1. Kok lasagneplatene i saltet vann tilsatt litt olje. Kok dem ca. 5 minutter.
  2. Dekk et stekebrett eller skjærefjøl med plastfolie og smør olje over. Ta opp lasagneplatene av kjelen og legg platene på brettet/fjøla.
  3. Lag fyllet:
    Skjær løken i tynne båter og skyll spinaten. Stek kjøttdeigen i to omganger i en stekepanne sammen med margarin.
  4. Ta opp kjøttdeigen og stek rødløk og hvitløk raskt. Tilsett spinat og smøreost og vend det i pannen.
  5. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper.
  6. Lag cannellonirullene:
    Legg fyllet i en stripe på lasagneplatene og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form.
  7. Riv over parmesan og sett formen i stekeovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Server en god salat ved siden av.

Tips:
Denne retten kan fint lages uten kjøtt. Da erstatter du det bare med 2 dl kokte linser, bønner eller kikerter. 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften
Ukens kake
Christmas cake

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften

Denne kraftpakken av en julekake kommer du til å ha glede av hele julen. Kanskje også neste jul. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her